Kepez Spor Kepez Spor

Kepez’de geleneksel yetenek taramaları 18/11/2015 12:32

Kepez’de geleneksel yetenek taramaları


Kepez Belediyesi,  Kepez Kaymakamlığı ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından başlatılan “Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları” projesi, geleneksel hale getirildi.

Kepez'in Yıldızları projesi, bu yılda 70 ilköğretim  okulunda tarama ve 69 ortaokulda turnuvalarda binlerce genç yeteneği keşfedecek.

Geçtiğimiz yıl Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları geleneksel hale getirildi. Toplam 2 ay sürmesi planlanan Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması projesi kapsamında Kepez bölgesinde bulunan 70 ilköğretim okulunda 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda öğrenim gören çocuklar yetenek taramasından geçirilecek. Ayrıca Kepez bölgesindeki 69 ortaokulda 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar arasında futbol turnuvası düzenlenecek.

Spora ve sporcuya önem veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk futboluna alt yapı desteği vermek ve sporu ilçedeki tüm çocuklarla buluşturmak için “Kepez’in Yıldızları” projesini başlattıklarını  ve geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Tütüncü, proje ile okullarda öğrencilerin sportif yetenekleri keşfedilerek, spora kazandırılacağının altını çizdi.

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Futbol Şube Genel ve Proje Koordinatörü  Şakir Filiz, " Geçtiğimiz yıl başlattığımız “Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları” ülke genelinde de büyük yankı buldu. Türkiye Futbol Federasyonu yapmış olduğumuz projeyi örnek projeler sırasına aldı ve bu yıl başlatacağı  Türk futbolunun kalkınması için uygulanacak 4 projenin arasında yer alıyor. Türk futboluna ve alt yapısına önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyi biz göstermelik yada örnek olsun diye yapmadık. Hem çocukların spor yaparak sağlıklı yaşamın önemini anlatmak için hem de keşfedilmemiş yetenekleri tekrar taramalardan geçirerek işi şansa bırakmıyoruz."dedi.

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu’da "Bu proje sayesinde geçtiğimiz yıl bir çok genç yeteneği spora kazandırdık. Kulüp olarak hazırladığımız ve hayata geçirdiğimiz projeleri göstermelik olarak değil böyle bir ihtiyacın Türk sporunun altyapısına ihtiyacı olduğu için yapıyoruz. Çünkü gelişim çağında olan bir çocuğun ne zaman kendisini göstereceğini bilemeyiz. Bu nedenle Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları projesi her yıl geleneksel olarak faaliyetlerini sürdürecek." diye konuştu.

Kepez’de geleneksel yetenek taramaları
Kepez’de geleneksel yetenek taramaları
Kepez’de geleneksel yetenek taramaları