Kepez Spor Kepez Spor

Yüzmeyi denizde değil, Kepez’de öğreniyorlar 12/06/2016 17:04

Yüzmeyi denizde değil, Kepez’de öğreniyorlar


Kepez Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde açılan su topu ve yüzme branşına talep her geçen gün artıyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılının kapanmasıyla birlikte yaz dönemini değerlendirmek isteyen çocuklar için su topu ve yüzme spor okulu kayıtları Kepez'de başladı.

Denize kıyısı olmayan Kepez’e su sporları alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kepez Belediyesi, Kepez Belediyespor bünyesinde açtığı su topu ve yüzme branşlarına talep her geçen gün artıyor.

"Yüzmeyi denizde değil, Kepez'de öğrenin." sloganıyla çıkılan eğitim sürecinde yüzme bilmeyen kalmaması adına verdiği hizmetlerle Kepez Belediyesi, yaz döneminde çocukları Kepez'in ilk ve tek Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'na davet ediyor.
Özellikle bunaltıcı sıcaklar nedeniyle yaz dönemlerinde sık rastlanılan boğulma vakalarının önüne geçmek için açılan yüzme ve su topu branşlarında, çocuklar güvenli ve profesyonel eğitmenlerin gözetiminde yüzmeyi öğrenecek. Bu alanda başarılı olanlar ayrıca su topu alanında oluşturulacak takımlarda lisanslı sporcular haline getirilecek.
 
Kepez Belediyesi Spor Kompleksi ve Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılan kayıt işlemlerinde öğrencileri spora teşvik etmek için gözlük, bone ve tshirt hediye ediliyor.
Yüzme ve Su Topu koordinatörü ve antrenörü Mete Koç, "Yüzme ve Su Topu alanında branşları Kepez Belediyespor bünyesinde yeni açmamıza rağmen, beklentimizin üzerinde bir taleple karşı karşıyayız. Özlemle beklenen su sporları artık Kepez'de. Amacımız ise çocuklarımızı su sporlarına kazandırmak."diye konuştu.
 
Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ise, " Yıllardır arka planda kalan su topu branşını yeniden gözde bir spor haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Öncelikli hedefimiz alt yapıyı güçlendirerek, Antalya'nın çocuklarını müsabakalarda yer almasını istiyoruz. Antalya’nın 1980’li yıllarda yakaladığı başarıları tekrar Antalya’ya kazandırmak istiyoruz. Pahalı bir spor branşı algısını ortadan kaldırmak istiyoruz."dedi.